L’estàtua de la discòrdia

Una estàtua de coure de 50 metres d’alçada, construida per (penitenciaris) nord-coreans, en una de les dos muntanyes del nord de Dakar ha causat la discòrdia al meu barri, a la ciutat i a tot el país.

L’estàtua de la Renaixença africana és una somni fet realitat d’Abdoulaye Wade, el president de Senegal. Wade s’inspira de les estructures soviètiques per celebrar els 50 anys d’independència dels colons francesos en un context econòmic, com a mínim, complicat. Ningú sap com s’ha finançat, un conegut escultor local en demana l’autoría, els veíns esperen les promeses de llocs de treball en l’atracció turística del moment i la discussió esta servida en tots els mercats de la ciutat. El que si sabem és que a costat uns 25 milions € i que Wade, en guarda l’autoria intel·lectual i un tant per cent de les entrades per pujar al “top” i de les postals que s’en venguin.

Vaig poder pujar-hi uns dies avans de l’inaguració dins mentres treballava en aquest reportatge amb l’equip de France 2, la TV pública francesa.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: